неделя, 22 ноември 2015 г.

Есенна картичка

   Наскоро имах поръчка за картичка за Юбилей за дама ,но без да се акцентира на възрастта.
Вдъхновена от  топлината на есента и цветовете навън , реших , че не ще пропусна да отлети есенното ми настроение и...ще изработя  Есенна  катичка за поръчителката...


Разрових купчините със дизайнерски хартии ,приготвих си оранжевото мастило на  Stamperia, което ми е съвсем новичко..(ха ха), любимия печат с нотите на същата марка..и...още други нещица, които често използвам..включително новия ми пънч -"Кленово листо". Най-сетне му дойде реда,..та кога ако не през есента-))и..ето резултата.
Блестящата рамка е от перлен картон ,който богато дистреснах с оранжево мастило, както и всички ръбове за завършек с кафяв нюанс..(използвах  дистрес мастилата на Ranger)
Оранжевите листа са боядисани с напукваща боя " antiqued bronze "на Ranger. Получи се добре ефекта ,има и доста блестящ пигмент..
Цветчетата също обработих с мастила  а светло-синьото е "посребрено" леекичко със акрилна боичка на Маестро Пан- "платинено бяло"- тази българска марка  акрилни бои имат изключително бога спектър цветове и са на най- добра цена на пазара..определено си струват. 
Релефните бляскави акценти еа от хартията...имам я отдавна ,но не мога да се сетя марката..

Най-трудното в случая бе по Залез слънце да направя снимките.

Ами това е резултата - снимки без обработка,но с много естествена топлина в тях. На мен в крайна сметка ми харесаха-....надявам се и на Вас-)))
Поздрави от мен и до скоро....
http://craftsandmeinspiration.blogspot.bg/2015/11/november-challenge-autumnfall-colours.html

понеделник, 9 ноември 2015 г.

Малкият Принц

Здравейте,
отдавна не съм публикувала тук, не смогвам, но пък имам доста нови неща..Много от тях можете да видите на новата ми Facebook страничка Hаndmade by Pepinatoys . Там публикувам почти всичко ново ,което изработя. Така ,че заповядайте  и там..-))

Тази картичка на тема “Малкият принц“ ми поръча моя колежка за първото си внуче. Трябваше да е много специална и междувременно препрочетох отново книжката и то с удоволствие. Това беше и част от задачата ми за да мога да избера подходящият диги-печат.
 Та като се замислих как да я направя специална раших да използвам една сравнително нова за мен техника- която си е чист Скрапбукинг. Или поне аз това разбирам под това понятие.
Използвах останалите парченца от друге проекти, които  непрекъснато се натрупват на купчинка...разбира се само тези с подходящ дизайн - за момченца. и ги „разхвърлях“ по корицата така че хем да се преливат цветовете , хем да им придам движение в една посока. Добавих и звездичките за да  се подчертае посоката  и движението към „ Някоя Нова Звезда-))“


Нанесох гел-стъклен ефект върху звездичките  и върху ботушките за да бъдат по ефектни и блестящи. Впрочем тук искам да благодаря на  Работилничка Мечтатели за това че ми препоръчаха този гел - тубичка с тънък накрайник ,бързо съхне лесно се нанася и е без мирис, за  което поздравявам „колегите-химици“от Анитаскрафт  е марката мисля-)
Използвах блестящи, жълти камъчета, брокат , а картинката е оцветена с акварелни моливи.
Ето и варианта за момиченце .
Това са пликчета за поднасяне на паричен подарък за Кръщене.
Разгъва се, отвътре е с джобче за банкноти и място за   пожеланията.


Ше я покажа в предизвикателствата на:
Приятна вечер от мен и до скоро-))