вторник, 30 април 2013 г.

Обици и брошка.."Като розов сладкиш"-))

Здравейте,
Ето ,че реших и аз да се престраша ,да се опитам  да направя нещо с различен от хартията материал-  ))
Това са първите ми опити за обици с Плъстена вълна.  По време на Нашата работилница "Вълшебно сърце" ,която приключи вчера с малко празненство и почерпка.  за децата имаше няколко дни в които една майсторка от Карлово Деси Баракова показа как да си направим цветя и бижута от плъстена вълна. Беше много забавно и аз наред с децата..си изработих доста топчета . Тук ще покажа няколко от тях ,които се превърнаха в тези обички- .."Като розов сладкиш" ги определи дъщеря ми .
Към тях ще има и колиенце ,но него ще покажа по-нататък..(когато го довърша) А междувременно сглобих  тази брошка, която е също с топче от плъстена вълна в средата.
Двете бижута не претендирам да са комплект, но пък са с акцент върху вълната, и се оказва ,че са много приятно на допир.. въобще бижутата с тези топчета са приятни и топли за носене..колкото и странно да звучи в тези горещи пролетни дни..-))
Та като стана въпрос за горешината -много беше горещо и съботния ден..когато беше базара оргнизиран от "Младежка банка"-Карлово. Чак картичките ми се "Изпотиха " вътре в найлончетата.., но в крайна сметка нищо не им стана..(нито се намокриха ,нито се деформираха) от горещината. Вече са тествани и на пряка слънчева светлина-))....Издържат-))

Беше много приятно ,макар че се понапекохме.-))
 С "Розовия сладкиш" ще се включа в предизвикателството на Мър-Мяууу .
 Ами толкова за днес.. Поздрави от мен и До скоро-))

2 коментара:

Bo каза...

Браво за обеците! Много са симпатични! И се радвам, че картичките са издържали на този тест! :)

Pepi каза...

Мерси Бо, а на картичките трябваше да им сменя пликчетата и се оправи положението.-))