вторник, 30 април 2013 г.

Обици и брошка.."Като розов сладкиш"-))

Здравейте,
Ето ,че реших и аз да се престраша ,да се опитам  да направя нещо с различен от хартията материал-  ))
Това са първите ми опити за обици с Плъстена вълна.  По време на Нашата работилница "Вълшебно сърце" ,която приключи вчера с малко празненство и почерпка.  за децата имаше няколко дни в които една майсторка от Карлово Деси Баракова показа как да си направим цветя и бижута от плъстена вълна. Беше много забавно и аз наред с децата..си изработих доста топчета . Тук ще покажа няколко от тях ,които се превърнаха в тези обички- .."Като розов сладкиш" ги определи дъщеря ми .
Към тях ще има и колиенце ,но него ще покажа по-нататък..(когато го довърша) А междувременно сглобих  тази брошка, която е също с топче от плъстена вълна в средата.
Двете бижута не претендирам да са комплект, но пък са с акцент върху вълната, и се оказва ,че са много приятно на допир.. въобще бижутата с тези топчета са приятни и топли за носене..колкото и странно да звучи в тези горещи пролетни дни..-))
Та като стана въпрос за горешината -много беше горещо и съботния ден..когато беше базара оргнизиран от "Младежка банка"-Карлово. Чак картичките ми се "Изпотиха " вътре в найлончетата.., но в крайна сметка нищо не им стана..(нито се намокриха ,нито се деформираха) от горещината. Вече са тествани и на пряка слънчева светлина-))....Издържат-))

Беше много приятно ,макар че се понапекохме.-))
 С "Розовия сладкиш" ще се включа в предизвикателството на Мър-Мяууу .
 Ами толкова за днес.. Поздрави от мен и До скоро-))

четвъртък, 11 април 2013 г.

"Русокоска отговаря"

Тази картичка направих  по презизвикателството на Кали - "Червенокоска ви предизвиква" Използвах Дизайнерските хартии на Мигито и  още един вид дизайнерска хартия- цветчетата са печатани..(купих си я от едно магазинче в Пловдив).. Избрах тази цветова комбинация  Червено- тъмно Кафяво спрямо настроението ми в момента.. Картинката е оцветена с акварелни моливи.. направих различни видове цветя -едните са с пънч , розата  си е моя изработка ,с бежовите цветчета се снабдих наскоро от  магазинчето на Руми Борисова . Не претендирам за богата украса...по-скоро а определям на умерена...
Табелката :" Me to You "e закачена като висулка за панделката а пеперудата е направена с пънча на Марта Стюард, с  Рамката имам от щедрия 8-мо мартенски  подарък на Мими от "Пъстър свят"..

С моето любителско апаратче не успявам да уловя слетлосенките на картинката както и златистия блясъка в косите на Русокоска ,но все пак се надявам да се усеща общото настроение което носи картичката...
Ще се включа в следните предизвикателства-
Сърдечни  Поздрави от мен и до  скоро-))

неделя, 7 април 2013 г.

Картичка с висулка

Здравейте , тази седмица направих две картички, по скеча на Card-mania,които  ще покажа на вас..макар ,че не успях да се включа в предизвикателството им..-))
Използвах два вида дизайнерски хартии, Оцветих диги-печата с акварелни моливи, използвах  Новия ми пънч,с който се снабдих от Руми Борисова  .  На панделката поставих висулка и табелка с надпис..

Днес не ми е ден за писане, но картичката мисля се получи .... Ще я покажа при
Кали в нейното предизвикателство, между другото едната от хартиите на картичката имам от нейния  щедър подарък,който получих  преди време, и още си ползвам- "със здраве"-))
и при http://crazychallenge.blogspot.com/...
Поздрави от мен и до скоро!